Fanfare - A Journey to The Bermuda Triangle
Printen

A Journey to The Bermuda Triangle

Pimpanit Karoonyavanich
Demo tablatuur:
Demo mp3:
Componist:
Pimpanit Karoonyavanich
Moeilijkheid:
Verkoopprijs: € 126,14
Korting
Beschrijving

A Journey to The Bermuda Triangle - Pimpanit Karoonyavanich - 11'20'' - BVT117

Na het aanschouwen van haar favoriete zeezichtschilderij door Belgische kunstschilder Romain Steppe (1859-1927), was componiste Karoonyavanich direct geïnspireerd en begon te schrijven aan 'A Journey to The Bermuda Triangle’.

Het werk bestaat uit 4 bewegingen: The Storm, The Graveyard, The Kingdom of Mermaids en The Escape.

De opening is beïnvloed door Chopin's Etude Op.25 No.11 "Winter Wind" en begint met een kalm melodisch thema. Dan verandert het onmiddellijk in een opgewonden en energieke beweging, dat een oceaan voorstelt die plots zeer wild wordt.

De storm heeft het leven gekost aan veel piloten en zeilers. Diegenen die de storm overleefden zien op het kerkhof de verwoeste wrakken en graven. Deze beweging "Graveyard" klinkt mysterieus en doods.

De volgende sectie "The Kingdom of Mermaids" herneemt het stormthema welk geleidelijk solistisch wordt opgebouwd om uiteindelijk groots de schoonheid weer te geven van ‘the Kingdom of Mermaids’. Volgens één van de legenden van de Bermudadriehoek, bestaan er zeemeerminnen die zeelieden misleiden met hun mooie stemmen en schoonheid om vervolgens hun ziel te kunnen stelen. Sommige zeilers realiseerden zich echter dat ze werden beetgenomen en proberen te ontsnappen.

Helaas kan niemand van hen ooit naar huis terugkeren. Dit deel ‘The escape’ begint met soli bij de lage kopers om uit te bouwen naar een intense climax op het einde dat alle slachtoffers van ‘The Bermuda Triangle’ eert.