Ben Hollings

Ben Hollings

Ben begon op 7-jarige leeftijd piano te leren in zijn woonplaats Glossop, Derbyshire, en na 8 jaar spelen besloot hij een nieuw instrument te bespelen en koos hij uiteindelijk voor de hoorn. Twee jaar later, in 2010, ging Ben naar het Junior Royal Northern College of Music waar hij hoorn studeerde bij Tom Redmond, en piano/compositie als tweede studie. Tijdens zijn verblijf daar speelde Ben in de JRNCM Brass Band, wat zijn interesse in de brassbandbeweging aanwakkerde.

Ben begon zijn muziekstudie aan de Universiteit van Huddersfield in 2011, waar hij afstudeerde in compositie, terwijl hij ook speelde in het universitair Symfonisch Blaasorkest en de Brass Band onder Phillip McCann. Tijdens zijn studie aan de universiteit componeerde Ben zijn eerste grote werk voor brassband, getiteld 'The Mist', een programmatisch werk dat in 2013 in wereldpremière ging bij de University Brass Band en Phillip McCann. Tijdens zijn laatste jaar aan de universiteit componeerde Ben meer muziek voor brassband, waaronder een ander groot werk, 'Aurora Borealis', en een opener getiteld 'Momentum', dat deel uitmaakte van het winnende programma voor de University of Huddersfield Brass Band op de UniBrass Championships 2014.

Na zijn afstuderen aan de universiteit in 2014 kreeg Ben de positie van Composer/Arranger in Residence bij de Carlton Main Frickley Colliery Band aangeboden, die hij graag accepteerde. Sindsdien heeft hij een verscheidenheid aan nieuwe solo's en concertmuziek voor de band geschreven, waaronder een cornet solo voor Kirsty Abbotts, die sindsdien op haar solo CD staat. A Search for Peace', en een wereldpremi√®re op de Brass in Concert Championships. Ben heeft ook genoten van het schrijven van opdrachten voor de Grimethorpe Colliery Band, die zijn opgenomen in concerten en cd-opnames, en een opdracht voor Eminence Brass Quartet. Naast zijn compositiewerk studeert Ben momenteel voor een Masters by Research aan de Universiteit van Huddersfield. 


Ben Hollings

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x