Bert Van Thienen

Bert Van Thienen

Bert Van Thienen (geb. 12 april 1979) is een hedendaags Belgisch dirigent, trompettist en uitgever.

De lokale fanfares en de muziekacademie van Heist-op-den-Berg vormden een springplank naar zijn uitgebreide muziekstudies.

Hij studeerde trompet en directie bij o.a. Benny Wiame, Manu Mellaerts, Dirk Brossé, Eddy Vanoosthuyse en Dirk De Caluwé aan de conservatoria van Gent, Maastricht, Brussel en Antwerpen.

Sinds 2001 maakt hij deel uit van het gerenommeerde Groot Harmonieorkest van de Belgische Gidsen. Verder was hij als freelance muzikant actief bij o.a. het orkest van de Muntschouwburg en Orchestre Philharmonique Royal de Liège, Prima La Musica, I Fiamminghi, Il Novecento, Hermes Ensemble, Limburgs Symfonie Orkest, Brussels Philharmonic...

Als dirigent is hij momenteel verbonden aan Koninklijke Fanfare Onafhankelijkheid (Wiekevorst), Koninklijke Fanfare De Berthoutzonen (Hallaar) en Brass Band Heist. Bij meervoudig Europees kampioen Brassband Willebroek groeide hij uit tot een alom gerespecteerde soprano-cornetspeler. Van 2008 tot 2012 speelde hij mee met de befaamde Cory Band uit Wales o.l.v. Robert Childs. Tijdens de Europese Brassbandkampioenschappen 2011 in Montreux kon hij de titel van ‘Best Soloist’ toevoegen aan zijn al indrukwekkende lijst van prestaties als muzikant: winnaar van het ‘Concours Internationale Jean Darlier 2003’, laureaat van ‘ARD Musikwettbewerb 2003’ te München, finalist van de “3th European Solo Competition for Brass instruments 2004’ ingericht door EBBA in Glasgow. In 2006 won hij de prijs van “Best Instrumentalist 2006” tijdens de Engelse brassbandkampioenschappen in de Londense Royal Albert Hall. Datzelfde jaar werd hij ook genomineerd als “Player of the Year” door 4barsrest.com en in 2007 was hij in de running voor “Conductor of the year”.

Dat hij internationale erkenning geniet bewijzen zijn gastoptredens met o.a. Brass Band 13 Etoiles (Zwitserland), Paris Brass Band (Frankrijk), YBS, Flowers Band, de Black Dyke Band (UK) en de Cory Band (Wales).

Hij is veelgevraagd jurylid bij nationale en internationale concoursen en podia in Nederland, Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, Oostenrijk. In de loop der jaren zette hij zich enorm in voor het behoud en de uitbreiding van het fanfare repertoire in België en Nederland, zo heeft hij in 2013 zijn eigen muziekuitgeverij ‘BVT Music gcv’ opgericht.

Bert Van Thienen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x