Kevin Van Giel

Kevin Van Giel

Kevin Van Giel is eerste solist bij de muziekkapel van de Belgische luchtmacht en principal euphonium van Brassband Willebroek. 

Na zijn ingenieursstudies schreef hij zich in aan het Lemmensinstituut om zich bij Michel Tilkin en Nick Ost te verdiepen in de muziek, zijn grote passie. Nog voor hij afstudeerde als master in de muziek (optie Intstrument - euphonium) slaagde hij voor de ingangsproeven van Defensie en mocht hij de muziekkapel van de Luchtmacht vervoegen. Enkele jaren later slaagde hij ook met glans voor het examen van eerste solist.

In januari 2014 vervoegde hij Brassband Willebroek als principal euphonium. Sindsdien werd hij met de band al meermaals Belgisch Kampioen, Wereldkampioen in Kerkrade in 2017 en haalde mooie prijzen op Europese kampioenschappen in Perth (UK), Freiburg (DE), Oostende (BE), Utrecht (NL) en Montreux (CH). Het is ook met deze fantastische band dat Kevin zijn debuutalbum RISE opnam in 2018. Deze samenwerking met Lode Violet werd onder andere geprezen om zijn vernieuwende repertoire en algemene kwaliteit van zowel solisten, band als opname en montage.

Kevin speelt regelmatig als solist en freelance muzikant bij tal van HaFaBra orkesten in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, alsook bij symfonische orkesten, zoals deFilharmonie, de Vlaamse Opera, Symfonieorkest Vlaanderen en het Symfonieorkest van de Munt. Hij maakt ook deel uit van het gerenommeerde Cosy Brass Quartet, dat in november 2016 hun eerste CD ‘Acquaintance’ uitbracht, regelmatig op radio Klara te beluisteren.

Het bleef niet enkel bij euphonium spelen, Kevin volgde aan het Lemmensinstituut ook directie bij Ivan Meylemans en Jan Van der Roost. In 2016 studeerde hij af als Master in de muziek, optie Hafabra directie. Hij is dirigent van brassband ‘De Kempenzonen’ uit Tielen, Koninklijke Harmonie Tessenderlo en jeugdfanfare ‘de Onafhankelijkheid’ uit Wiekevorst. Hij wordt ook regelmatig gevraagd voor gastdirecties en om muziekkampen en play-in’s te dirigeren. 

Kevin’s passie voor HaFaBra resulteerde in heel wat arrangementen en enkele composities van zijn hand. Bevriende componisten schrijven ook graag voor hem als solist. Voorbeelden zijn ‘Rise’ en ‘Four of a kind’ van Stijn Aertgeerts, ‘Lullaby for Nelle’ van Jelle Van Giel, ‘VirtEuphonity' van Jan De Maeseneer, …


Kevin Van Giel

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x