Simon Van Hoecke

Simon Van Hoecke

Op zesjarige leeftijd leert Simon zijn eerste noten blazen op de cornet. Na een wiskunde-wetenschappelijke opleiding aan het Amandinacollege in Herk-de-Stad behaalt hij een meesterdiploma aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen. Hij verdiepte zich gelijktijdig op muziektheoretisch vlak in de hoofdvakken analyse en harmonieleer en behaalde er eveneens een pedagogisch diploma. Nadien vervolmaakte hij zich in de trompetklas van Prof. Klaus Schuhwerk aan de "Hochschule für Musik und Darstellende Kunst" in Frankfurt am Main en werd uitgenodigd als gastsolist bij diverse HaFaBra-orkesten, het World Chamber Orchestra, het Museumorchester van de Frankfurtse opera, het Gießen Stadttheaterorchester, Württembergisches Kammerorchester Heilbronn en de Philippine Philharmonic.

Simon is verbonden als 1st solist trompet aan het Orchestre Philharmonique du Luxembourg (L) en had de eer om te musiceren onder leiding van bekende dirigenten als  Valery Gergiev, Neeme en Pavo Järvi, Andres Nelssons, Eliahu Inbal, Daniël Harding, Daniele Gatti, Jukka Pekka Saraste... maar ook met specialisten uit de oude muziek als Philippe Herreweghe, Frans Brügen en Ton Koopman. 

Als kamermusicus behaalde hij met het Eburon Quintet de eerste prijs op het prestigieuse “Concours International de Musique de Chambre” in Lyon en stond op internationale podia van o.a. het Hermitage Theater, Festival Berlioz, Festival de la Chaise-Dieu, Festival de Saintes, Sauerland Herbst…  

Zijn beheersing van zowel trompet als cornet, bugel en piccolotrompet onderstreept zijn muzikale veelzijdigheid en flexibiliteit. Zijn creativiteit en passie voor het "koperblazen" uiten zich dan weer in eigen composities en arrangementen, alsook in uitnodigingen voor gastdirecties, masterclasses en clinics van Spanje tot Sint-Petersburg. Als dirigent van fanfare Toeterdonk uit Tildonk won hij met zijn compositie “De Engelenburcht” de Vlamo Award, een initiatief dat creatief en artistiek is en door de buitengewone vorm een blijvende impact heeft op de omgeving. Hij is ook dirigent van de koninklijke fanfare Sint-Jansvrienden uit Wiekevorst en Brassband Buizingen, twee gerenommeerde orkesten uit de Belgische blaasmuziekwereld. Simon is docent trompet aan het Koninklijk Conservatorium, School of Arts van de Artesis Plantijn Hogeschool  Antwerpen.
Simon Van Hoecke

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x