Stijn Aertgeerts

Stijn Aertgeerts

Stijn Aertgeerts, geboren op 21 december 1992, zette zijn eerste stappen in de muzikale wereld op 6-jarige leeftijd bij de K.F De Goorse Bloesem te Heist-Goor (Heist op-den Berg). Hier kreeg hij zijn eerste lessen van Geert Van Looy op bugel.

Nadien ging Stijn voor notenleer en instrumentles naar de gemeentelijke muziekacademie van Heist op-den Berg. Enkele jaren later vroeg Arthur Vanderhoeft om zijn muzikale kwaliteiten nog verder uit te breiden aan de Muziekacademie van Antwerpen, waar hij bugel en cornet ging studeren. Dankzij Arthur Vanderhoeft kreeg Stijn de kans om mee te spelen met de European Youth Brass Band van 2006. Dit ter gelegenheid van de European Brass Band Championships in Belfast. Eén jaar later nam hij nogmaals deel als cornettist met de European Youth Brass Band in Birmingham. Dit herhaalde hij nog 2 maal in Montreux en Oslo op Eb Bas. In Birmingham werd Stijn Aertgeerts aangesproken door Frans Violet met de vraag Young Brass Band Willebroek te vervoegen.

Deze uitdaging werd aanvaard en nog geen jaar later werd er, in overleg met Arthur Vanderhoeft, overgeschakeld naar Eb bas. Na enkele maanden speelde Stijn bij Brass Band Willebroek waar hij momenteel nog steeds actief is. Frans Violet werd zijn nieuwe leraar in de Kunsthumaniora van Brussel, waar Stijn 2 jaar later afstudeerde.

Ondertussen behaalde Stijn verscheidene titels op provinciale en nationale kampioenschappen. Stijn volgde masterclasses bij Internationale topbassisten als Sergio Carolino, Les Neish en Øystein Baadsvik en werd uitgenodigd om bij James Gourlay zelf thuis les te volgen.

In 2010 zette Stijn zijn opleiding verder aan het Conservatorium van Antwerpen waar hij nog bij Frans Violet en Hendrik-Jan Renes. Daarna ging hij verder studeren aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel waar hij zijn masterdiploma behaalde voor tuba. Hij volgde hier ook een compositie en directie opleiding.

Stijn speelde ondertussen al mee in orkesten in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen.
Hij speelde ook al bij verschillende professionele orkesten zoals het Orkest van de Vlaamse Opera, het orkest van de Muntschouwburg en het Nationaal Orkest Van België.

Als Componist is Stijn enorm actief. Hij schrijft voornamelijk voor Brass Band-, harmonie- en fanfarebezetting. Zo won hij de Familie Van Riet prijs in de -25 jaar afdeling. Hij schreef al werken voor Brass Band Willebroek, Eikanger-Bjørsvik Musikklag, K.F. Moed & Volharding, K.F. De Ware Eendracht Schiek en nog vele anderen. Ook voor solisten zoals Jeroen Corneillie, Lode Violet en Kevin Van Giel schreef Stijn al enkele werken. Stijn is ook Dirigent in bij K.F. De Ware Eendracht, K.F. Sint-Huibrecht and Brass Band Burgipja.

Stijn Aertgeerts

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x